sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Svenska talande bättre folk

Mooi!

Tukholman reissulta kotiuduttu hyvillä mielin! :) Oli tositosi kivaa ja ne kolme muuta aupairia, jotka minä ja T siis treffasimme eilen, olivat ihania! Juttua riitti heti ensi moikkauksesta alkaen! Kaikki kolme siis asuvat Tukholmassa, joten välimatkaa on se sata kilometriä, mutta törmäilemme aina kun sinne eksymme (tai he tänne päin ;)).



Kuvan alareunassa Norrköpin, keskellä
Nyköpin ja ylhäällä Tukholma!
























Lähdimme T:n kanssa siis junalla 16:44. Koska oli lauantai, piti meidän mennä kahdella junalla ja matka oli yli kaksinkertainen normaaliin verrattuna. (Normisti n.1h) Tajusimme n. puolen tunnin junamatkan jälkeen, että olimme matkalla etelään. (ja Tukholmahan sijaitsee pohjoisessa Nyköpingistä katsottuna :D) No siinä hetken naureskelimme asialle ja päädyimme lopulta Norrköpingiin. Meillä oli 25min aikaa hengailla siellä, joten kävimme pienellä kävelyllä läheisessä puistossa. Norrköping on melkeen 3krt isompi kaupunki kuin oma pikku Nyköpingimme ja sain paljon kivoja kuvia! Päätimmekin, että matkustamme joku päivä sinne katselemaan kunnolla paikkoja!

Norrköping






Norrköpingistä lähdimme hienolla kaksikerroksisella junalla vihdoin kohti Tukholmaa. Matka meni melko nopeasti ja lopulta olimme määränpäässä. Olimme sopineet, että tapaamme muut aupairit Tukholman juna-asemalla. Menimme sitten porukalla hetkeksi (lue: kahdeksi tunniksi) istumaan Burger Kingiin ja ensi tutustumisien jälkeen lähdimme liikenteeseen. Yksi tytöistä oli tutustunut Tinder nimisessä sovelluksessa ruotsinsuomalaiseen poikaan ja hän ruotsalaisten kaveriensa kanssa liittyivät seuraamme. Jossain kohti iltaa myös sveitsiläinen poika löysi porukkamme. Meininki oli todella rentoa ja illassa ei ollut yhtäkään hiljaista hetkeä! Puhuimme sekaisin suomea, ruotsia ja englantia, joten olihan taas melkoinen kielikylpy! :D Hauskaa oli ja se on pääasia. :)

Sunnuntain ohjelma ja hups mäkkiruokaa...

Me turistit T:n kanssa pääsimme yöksi yhden aupairin perheen lukaaliin Täbyyn. Sinne päädyimme pienten (tai vähän suurempien :D) metro ja bussi seikkailujen kautta! Nukuimme pitkään ja lähdimme yhden aikaan takaisin Tukholman keskustaan. Olimme sopineet tyttöjen kanssa, että menemme porukalla leffaan katsomaan The Maze Runner:in. Ennen tätä kävimme syömässä. Oli taas kivaa, vaikka satoikin kaatamalla vettä. :)













Leffan jälkeen Tukholma- tytöt lähtivät kotejansa päin ja minä ja T näimme pitkästä aikaa vielä entisen työkaverini, joka opiskelee Tukholmassa. :)



matkalla kotiin



Klo 18:40 junamatka kohti kotia alkoi ja tottakai junat sähläsivät keskellä ei mitään ja hengailimme 25minuuttia metsän keskellä junamme kanssa. Lopulta pääsimme kuitenkin onnellisina kotiin. :) Kiva viikonloppu takana ja huomenna taas arki jatkuu!







Life is good!


<3S

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti