torstai 4. syyskuuta 2014

Expect problems and eat them for breakfast.

Moi!

Tisdag, onsdag, torsdag... Tiistaina oli vielä ns. harjoittelu päivä eli mentiin Donnan kanssa yhdessä viemään lapset aamulla. Ilma taas mitä ihanin ja kaikki iloisia :) Näin klo11 aikaan sitten sen toisen suomalaisen au pairin täältä! Hän on 19v. ja tosi kiva ja juttu luisti meillä tosi hyvin :) T tuli eka meille tänne ja sitten mentiin heisän "kotiinsa" hengailemaan. Lopulta kahen aikaan saatiin itsemme kunnolla liikkeelle, otettiin auto alle ja mentiin hoitamaan asioita keskustaan. Oli just kivaa ja tosiaan tässä touhussa tarvii niitä "kohtalotovereita" :) Neljän jälkeen menin hakemaan lapsia ja leikittiin päikkärillä siihen saakka kunnes Donna tuli ja lähdettiin yhdessä kotiin tekemään ruokaa.

Näillä on sellainen matkasse (=ruokakassi) juttu täällä. Eli joka maanantai ovelle saakka tuodaan kassi, jossa on viikon ruokien ainekset ja vihkonen, jonka avulla edellämainituista aineksista saa loihdittua mitä maukkaimpia aterioita ja helposti! Joka päivällle joku ihana on siis miettinyt ruoan ja shoppaillut ainekset valmiiksi. Kotona tarvitsee vain tulkita ohje ja valmistaa ruoka :) Tosi hyvä keksintö mun mielestä, varsinkin kun kaikki on muutenkin uutta. Eipä tarvitse päätään vaivata vielä ruokienkin osalta :)
      Tänään vuorossa oli kalaa, riisiä, paistettuja porkkanoita ja "indiska ärter" (=intialaisia herneitä). Viimeisin sisältää herneitä, voita, kokonaisen ruukullisen tuoretta minttua sekä suolaa, pippuria ja puolikkaan sitruunan mehut. Nämä sitten muussataan ja lopputulos näytti tältä:

 Lapsien reaktio: "Vihaan tätä, mutta syön kuitenkin." :D

Illalla soitin Suomeen ihanalle ystävälleni ja puhuttiin skypessä 2h. 
Tää on se syy miks täällä jaksaa paremmin :)

Keskiviikkona olikin sitten ensimmäinen päivä, kun sain hoitaa klo16-> koko illan ihan yksin. Donna lähti työmatkalle ja Cari tuli Kiinan työmatkaltaan vasta myöhään. T tuli avukseni hakemaan muksut päikkäristä ja hän myös piti näille kotona seuraa. Sain siis hyvin tehtyä ensimmäisen itse täällä tekemäni "dinnerin": lihapullia tomaattikastikkeessa kera spaghetti! Onnistui hyvin tai ainakin lapset söivät innoissaan :) Sen jälkeen vaan hengasimme kotona ja katsoimme televisiota.


Elsi nukahti sohvalle, vaikka kuinka oli varma, että "Jag ska inte somna." Lopputulos oli kyllä arvattavissa ja onneksi olin saanut Donnalta varoituksen mitä neidin käyttäytymisessä tapahtuu, kun hän on todella väsynyt... Hän huusi täyttä kurkkua kuinka ei pidä minusta ja haluaa minun lähtevän kotiin ja ei halua nukkua ilman yökkäriä muttei halua laittaa sitä päälleenkään ja haluuaa vaan mamman ymsyms. Mikään ei ilmeisesti ollut hyvin. Siinä sitten yrittää häntä rauhoitella ja samalla saada pojat nukkumaan :D Onneksi Will on jo niin iso, ettei häntä tarvinnut hirveästi patistaa tai nukuttaa. Pikku Emil otti kuitenkin siskostaan mallia ja itki mammaa sängyssään. Istuin hänen luonaan ja höpöttelin kunnes pikku enkeli nukahti tyytyväisenä :) Elsikin nukahti lopulta kun isi tuli kotiin.


Tänään torstaina heräsin jo klo5:50, kun Cari herätti lapset ja lopulta itsekin nousin tunnin päästä. Rappusissa iskä kuitenkin patisti minut takaisin nukkumaan ja sanoi hoitavansa lapset tarhaan. Ei kyllä yhtään haitannut :D Tällanen lazy day on välillä virkistävää :) Haen muksut klo15:30 ja kylvetän pojat sillä aikaa, kun Cari vie Elsin ballettiin. Hän myös haluaa tehdä meille päivällisen, joten saan luultavasti olla ihan rauhassa vielä illankin!



Vi hörs!

<3S

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti