maanantai 24. marraskuuta 2014

Löylyä lissää

Moi!

Alotetaan nyt vaikka lauantai-illasta. Meille siis tuli sillon klo 19-20 välillä ne kaksi pariskuntaa kylään. Kaikki n.50-vuotiaita. Aluksi jännitti ylipäänsä mennä edes moikkaamaan ja esittäytymään, mutta kaikki he olivat tositosi ystävällisiä ja tiesivät paljon Suomesta niin juttua riitti koko illan. Ehkä pienesti myös kuningas-alkoholilla oli tekemistä jutun luistamisen kanssa - mojitot, alkuviini, väliviini, pääviini, toinen väliviini ja loppuviini. Mutta enpä olisi ikinä uskonut, että mulla olisi oikeasti tosi kivaa yksin vierasta kieltä puhuvien aikuisten kanssa. 

He osasivat muutamia sanoja suomeksi ja yksi näistä oli fullgubbe eli juoppoukko. Naureskeltiin siinä sitten, että mistä tämä mahtaa johtua. Puheenaiheet vaihtelivat kaiken lasten kasvatuksen ja Suomen Lapin pikkukylien välillä. Rento meno jatkui varmaan yli yhden (en katellu kelloa sillon) ja niin olihan meillä ihan huippu hyvää ruokaakin taas!

Miehet aina välillä vahingossa alkoivat höpistä metsästyksestä ja kun tuli ilmi, etten oikein pidä touhusta, sanoi vieressäni istunut mies aina perään "ja niin siis kaikki nää hirvet/peurat/villisiat/mitä olikaan olivat loukkaantuneita." Tosi kiva, että kuitenkin otti mun tunteet huomioon. ;D

Kippistelimme Suomelle ja lopuksi he sanoivat, että oli oikein mukava tutustua ja toivoivat, ettei tämä jäänyt viimeiseksi kerraksi! Samaa mieltä.

Tää sopii niin hyvin lauantaihin, kun tosiaan piti olla rauhallinen
koti-ilta, mutta kuinkas kävikään rauhallisuudelle. Pääsin todistamaan
ja osallistumaan aikuisten pirskeisiin!
Sunnuntai olikin sitten aito oikea rento sänkypäivä. Donna lähti yhden aikoihin kohti Arlandan lentokenttää ja sieltä Espanjaan. Huomenna tiistaina hän sieltä palautuu.

Tänää Will oli aamulla laattataudissa (mistä näitä sairauksia oikeen tulee...) ja siksi isukki päätti jäädä kotiin tekemään töitä. Olen kyllä tosi kade kuinka nopeesti noi muksut aina parantuu - Will oli nimittäin illalla jo ulkona kävelyllä.
"Det finns lunch om du vill"
C teki mulle lounasta ja laitto vielä lautaselle.
Tuli jotenkin hyvä fiilis kun ei se ikinä tollasta tee.
Sataa sataa ropisee
pili pili pom
Meillä on kirjastossa suomalaisia kirjoja!!
Ois kiva  nähä ne ihmiset ketkä noitakin lukee... :D
Koska tänään oli sade ja hullu myrsky päätin pyytää Caria jeesaamaan laittamaan saunan päälle. Ai että teki hyvää. Nyt on hyvä kääriytyä kylpytakkiin ja nauttia tästä ihanasta lämmön ja rentoutuneisuuden tunteesta. :)

Suomalaiset löylyt! Hassua kun nykyään bongailee
ylpeänä kaikkea suomalaista.
 Jeejee have a nice week!

<3S

2 kommenttia:

  1. moi! oon itekin miettiny lähteväni kirjotusten jälkeen, luultavasti kesän lopussa, aupairiks ruotsiin. ois kiva jos viittisit vastata näihin muutamaan kysymykseen!
    1. mitä kautta löysit perheen, otitko heihin yhteyttä vai ottivatko ne suhun?
    2. opiskelitko koulussa pitkää vai keskipitkää ruotsia, minkä sait kirjotuksista arvosanaks/onko se ennen ruotsiin lähtöä ollut miten vahva?
    3. onko sulla antaa jotain vinkkejä, vaikka et mitä hakuprosessissa tai missä tahansa asiassa oisit tehny jotain toisin?
    kiitos tosi paljon jos vastaat! :)

    VastaaPoista