keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Aupairin päivä nro3: Keskiviikko

Moi!

Nyt olis perus keskiviikon vuoro. Tää on kyllä hassua, että aina just näille kirjoituspäiville sattuu jotain erikoista. Tänään nimittäin en mennyt kouluun, ei ollut willin enkun tuntia ja napsahti illaksi lastenhoitovuoro.


6:55 Herään ehkä kaksi sekuntia ennen kuin ensimmäinen herätys pärähtää päälle. En oo jaksanu fiksata mun huoneen pimennysverhoa kuntoon niin oon herännyt tässä viime aikoina usein ennen herätystä. Väsyttää kuitenkin tositosi paljon. Torkku.

7:00 Toinen herätys. Ei varmaan olisi kannattanut eilen urheilla... Tuntuu että olisin ihan loppu 9h yöunista huolimatta ja kurkkuunkin sattuu. Nomutta onneksi näyttää siltä, että ulkona paistaa aurinko!

7:05 Torkku piippailee ja nousen ylös. Vaatteet, hampaat ja yläkertaan.

7:09 Ylhäällä ihme kyllä Will ja Donna ovat ihan valmiita aamiaiselle. Yleensä joudun nimittäin odottelemaan aamiaisen kanssa ja viime päivinä ollaan syöty vasta puolen jälkeen. Parempi kyllä näin niin ei tule kiire!

7:20 Puuro keitetty ja pienetkin istuvat pöydän ääressä. Donna ilmoittaa Willille, että ottaa tämän kyytiin ja pudottaa eskarille.

7:45-8:20 Perus pyörimistä. Elsillä kestää aina kaikessa tosi kauan, joten suurin osa ajasta menee pelkkään haahuiluun ympäriinsä. Varmaan tullut äitiinsä tässä... Heh. Emilin kanssa rakennetaan palapeliä olkkarin matolla.

8:25 Koska laiskuus, istumme autossa pienten kanssa ja matka päikkärille alkakoon.

8:55 Heipat pikku Emilillekin. Elsi halusi kanssa tänään halin heipaksi. Tota tapahtuu aina silloin tällöin, mutta kyllä se piristää mukavasti päivää. :)

9-15:45 (14:45Vapaa-aikaa. Normisti siis keskiviikkoisin ollut koulua 12.40-13:50, mutta tosiaan tänään en sinne mennyt. Nomaalista haen sitten Willin jo 14:45 eskarista ja kävelemme tai ajamme toiselle koululle, sillä tällä on toisen äidinkielen tunti klo 15-16. Tämän ajan käytän useimmiten urheiluun tai opiskeluun. Sieltä suoraan haemme sitten pienet kotiin kanssamme.

15:45 Koska sataa vettä (ja oon vissiin sitten joku hienohelma) hyppään taas auton rattiin ja huristan hakemaan lapsukaiset kotiin. Ensiksi Emil pienten ryhmästä yläkerrasta. Pikkunen halusi hirveesti esitellä lehmiä millä se leikki "Muu muu". Emilin kanssa alakertaan hakemaan sisko, joka taas jumittui leikkeihinsä eikä millään suostunut liikkumaan. Onneksi noiden tarhatädit on tosi kivoja ja saa sen lopulta aina liikkelle. Pikkusten kanssa sitten vielä koukataan eskarin puolen kautta. Will iloisella tuulella: "Susanna är dum. Hon ALLTID hämtar mig för tidigt." Jepjep.

16:20 Kotona. Lapsien muistuttamista, että kengät kivasti sivuun, takki naulakkoon ja käsipesulle. Tämän jälkeen mua odottaa tiskikoneen tyhjennys ja iiiison pyykkivuoren paikoilleen laittainen. Näitä juttuja teen kyllä välillä jo päivän mittaan, mutta tänään oli lepopäivä.

Miten niin paljon puhtaita vaatteita jätetty mulle
lajiteltavaksi?
17:00 Middag tulille. Lapset leikkii kivasti yhdessä, joten sain rauhan.

17:30 Päivällispöydässä. Äiskä ilmestyy vähän puolen jälkeen. Sitä ei kyllä hirveästi tunnu kiinnostavan miten noi muksut syö tai miten käyttäytyy pöydässä. Onneksi ei mun huoli!

18:10 Elsikin saanut syötyä. Suuntaamme laittamaan yökkärit päälle ja tässä välissä äiti sitten lipeää pois jonnekin työillalliselle. Minulla siis kolme tanssivaa lasta hampaiden pesussa, jonka jälkeen siirrymme alakerran sohvalle katsomaan Emil- leffaa joskus vähän ennen kello seitsemää.

19:55 Olen ehtinyt jo juttelemaan farfarin kanssa puhelimessa. Kyseli isukkia ja mun kuulumisia. Samaan aikaan pitäisi lapsukaisia passittaa iltapissalle ja nukkumaan. Puhelun päätyttyä ja juuri kun sain lapset melkein sänkyihin, soittaa Carin siskon mies ja kyselee sekin isukin perään + olisi muutenkin ollut juttu tuulella. Jouduin tacka nej tällä kertaa juttuseurasta ja jatkoin lasten kanssa.

20:10 Talo hiljenee. Eipä ollut iso homma :D

Ihanaa kun tää viikko on vähän lyhyempi. Vie voimia kun jo toinen iltalastenhoito vuoro peräkkäin kun isukki ollut matkalla ja äitille sattui sitten juuri tälle viikolle iltaohjelmaa. Onneksi noi on ollut ihan kivoja ja kokoajan miettii vain sitä, että pääsen pitkäksi viikonlopuksi Tukholmaan Tuulin luokse rentoutumaan.

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin!

 (1.) Mun tyyli täällä on kyllä jotain niin kaunista. Ei sitä hirveesti jaksa katsoa peiliin. Crocsit kruunaa lookin kuin lookin! (2.) Eilen oltiin Willin koulun teatterissa. Tyylikkäästi missattiin alku, mutta oli kyllä tosi hyvä.


Samasta kohtaa otetut kuvat. Toisesta suunnassa sataa kaatamalla ja toisessa suunnassa näyttää olevan kesä. Kuvaa hyvin tän päivän säätilaa nimittäin taivaalta on tullut kaikkea veden ja rakeiden välitä ja tottakai aurinko välillä pilkahdellut.

Tän päivän matkasse-ruokana jotai possun picnic fileetä ja bulguria
(en tiiä onko se bulgur suomeksikin :D) kera omena-persilija-rusina-cashewpähkinä
-salaatin
<3S

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti