maanantai 13. huhtikuuta 2015

Aupairin päivä nro1: Maanantai

Alotan nyt sellasen postaussarjan missä aina kerran viikossa tiettynä päivänä julkasen sen päivän perusohjelman. Eli, että jokainen arkipäivä tulee käytyä tässä viidessä viikossa läpi. Tänään on vuorossa yllätys yllätys maanantai! Ja jotenkin tää kuvaus on siitä pahimmasta päästä, mutta niin kuin joskus aikaisemmin jo kirjotin, ovat nää maanantait aina tosi vaikeita.

MAANANTAI

05:30 Herään, kun suoraan yläpuolellani nukkuvan isukin herätyskello menee päälle. Hän on ystävällisesti sijoittanut puhelimensa lattialle, joten koko lattia tärisee. Käännän kylkeä.

06:55 Ensimmäinen herätys. Torkku on paraskaveri.

07:00 Toinen herätys. Torkkua sillekin. Ei pysty.

07:04 Ensimmäisen herätyksen torkku piippailee. Okeiokei... mutta jos kuitenkin vielä hetki.

07:09 Toisen herätyksen torkun vuoro pakottaa mun sängystä ylös. Onko pakko. Miks ylhäältä ei kuulu ääntäkään.

07:13 Laahustan ylös vaatteet päällä ja hampaat pestyinä. Elsi nukkuu vielä. Pojat komennetaan mamin sängystä pukemaan. Itse menen herättelemään tytön.

07:15 Elsi valittaa kuinka kaikki on huonosti. Ei voi hyvin, väsyttää, ei jaksa, ei pysty, eieieieieiei. Itse tajusin, että mulla on ihan hyvä aamu, joten pitkäpinnaisesti ja iloisesti maanittelen tyttöä pois sängystä. Ilman tulosta.

07:20 Aamupuuro tulilla ja pöytä katettu. Raahaudun yläkertaan katsomaan mikä tilanne. Emilillä on kriisi. Hän huutaa syystä x. Elsi ei ole liikahtanutkaan

07:22 Saan vihdoin tytön ylös. Vaatteet päälle ja syömään! Samalla nappaan kiljuvan kaksi vuotiaan kainalooni ja menemme laittavaan jonkin sortin housuja sille jalkaan. Se kyllä niin tykkäisi hengaa ilman rihman kiertämää vaikka koko ajan.

07:25 Puuro valmista. Huutava Emil valmis. Tyttö ei. Se meni pissalle ja edelleen siis yökkäri päällään. Antauduin ja sanoin, että tulkoon sitten yökkäri päällä syömään. Emil tulee pää edellä osan portaista alas. Onneksi ei sattunut pahemmin - muuten kun mun korviin "MAMMAAAAA".

07:27 Mami + lapset pöydässä. Elsille ei käy normaali teelusikka vaan hän haluaa vaihtaa sen astetta pienempään. (En edes tiedä mihin tarkoitukseen tollaset minilusikat on tähän talouteen hankittu...) Estän tyttöä. Aina ei saa mitä haluaa.

07:32 Elsi jatkaa kiukuttelua lusikasta. Kuulemma liian iso. En anna periksi ja lopulta se istuu pöydässä ja pyörittelee puuroaan.

07:43 Will ei jaksa enää istua pöydässä. Hän syö aina tosi nopeasti. Mami passittaa pojan hakemaan hammasharjan. Tyttö on syönyt kaksi lusikallista. Emil leikkii ruuallaan. Mami lähtee valmistautumaan loppuun ja jättää kiukkupussit minulle. Alan syöttämään Emiliä ja Elsikin lopulta saa puolet puurostaan alas. Ei kuulemma ole nälkä.

07:56 Will ja Donna lähtevät. Emil protestoi tätä. Elsi pukee. Edistystä.

08:03 Molemmilla vaatteet päällään ja hampaat pestynä. Ehdotan iloisesti Elsille, että hän voisi ottaa jonkun visning- lelun. (Noilla joka päivä saa ottaa jonkun lelun mukaansa ja esittää sen sitten muulle ryhmälle. Opetellaan esiintymistaitoja. Just hyvä mun mielestä!)

08:06 Elsi löytänyt lelun. Menen kirjoittamaan Emilin omppuun tämän nimen ja pesen Elsillekin yhden. Laitan ne kassiin odottamaan, jonka jälkeen kengät ja takit ja sitten menoksi.

08:22 Matkalla. Toi lasten sitominen autoon vie ainakin kolme kertaa niin kauan aikaa kuin koko automatka tarhalle.

08:25-08:50 Tarhalla. Tänään isojen opeilla suunnitteluaamu, joten kaikki muksut pienten opejen kanssa ulkona. Mennään siis sisälle pukemaan sadehousut jalkaan. Ennen pukemista Elsi oli ehtinyt juoksemaan viisi minuuttia minua pakoon. Ja lopulta se juoksee minut kiinni itkien, kun jätin hänet. Niinpäniin. Tappelimme sadevaatteidenkin laitosta, mutta lopulta puoliväkisin oli tyttökin ulkona. Kuitenkaan hän ei sinne halunnut jäädä, joten tarhatäti joutui hirveästi keksimään kaikkea kivaa sanottavaa. Jos se olisi mun oma muksu niin olisin hävennyt silmät päästäni, mutta jotenkin tossa tilanteessa olisi tehnyt mieli vaan nauraa. Ihan naurettavaa toimintaa kuitenkin on. Mutta ei se mitään lopulta pääsin lähtemään kotiin päin.

08:55-15:45 Vapaa-aikaa. Katsoin leffan, tyhjensin astianpesukoneen, söin, chillasin, pesin pyykkiä, järjestelin jo valmiiksi pestyjä pyykkejä, siivoilin vähän, valmistelin huomista puhetta osv.

16:10 Willkin napattu eskarin puolelta matkaan. Normisti nää on pihalla näin keväisin, mutta nyt kun tosiaan satoi niin oli kaikki omissa ryhmissään sisällä. Emil oli ulkona pissannut housuun, joten sain kaksi muovipussillista pyykkiä mukaani. Jopa saappaat olivat pestävien listalla. Mutta se oli söpö kun innostui ihan todenteolla mut nähdessään. :)

16:20 Kotona. Heitin Emilin pyykit koneeseen ja jatkoin kuivien pyykkien laittelemista. Lapset leikkii

16:55 Donna ei näy, vaikka olisi ollut tämän dinner vuoro (perus). Päätän, että teen makaronilaatikon ensimmäistä kertaa täällä.

17:09 Laatikko uunissa, keittiön siivousta ja lapsien kysymyksiin vastaamista. Kaikki leikki sulassa sovussa eri paikoissa, joten huutoa ei onneksi pahemmin joutunut kuuntelemaan.

17:42 Dinner-time. Mamikin tulee samalla pyörähtämään nopeesti kotona.

Normisti mun päivä on loppunut sitten päivällisen jälkeisiin siivoilemisiin, mutta koska tää päivä on ollut muutenkin tosi huikee (sarkasmi) on mulla lastenvahti-ilta.

18:15-19:45 Yökkärit päälle, hampaat pesuun ja annan lasten katsoa telkkua. Nappasin Emilin jossain välissä iltasadulle ja sen jälkeen Elsin ja lopulta Willin aika.

20:15 Lopulta se Emil n.50minuutin yliväsymys pyörimisen jälkeen suostui nukahtamaan. Elsi sammui heti kun lopetin lukemisen ja Will jäi hetkeksi vielä silmät auki pyörimään. Mutta siellä ne tuhisee.

21:10 Ilta-joogailut tehty (kiitti mummi siitä kirjasta, on ollut mun motivaattorina!) ja nyt jatkuu puheen kanssa leikkiminen. Ei yhtään jaksaisi, mutta velvollisuuksia tai jotain sellasta...


Loppuun ihanaa Tukholman kevättä, mistä sain nauttia taas viikonloppuna!

 

Kivaa viikkoa :)



<3S

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti