maanantai 9. helmikuuta 2015

Peura

On ollut kiva päästä takaisin arkeen ja rutiineihin. Kovaa väsymystä lukuunottamatta voin taas ihan hyvin sen vähän päälle viikon kestäneen koomailun jälkeen. Keskiviikkona ja torstaina olin normisti koulussa ja perjantaina lapsien kanssa pulikoimassa. Uimahallilla sain taas muistutuksen miksi teen tätä työtä. Ihana kaksi vuotias oli mun kanssa uimassa isosisarusten ollessa uimakoulussa. Tämä oli nyt kolmas kerta kun olimme uimassa ja nyt tosta babysta paljastu totinen vesipeto. Emil halusi ensimmäistä kertaa mennä isojen lasten altaaseen, joten hyppäsin edellä ja lapsi tuli perässä. Pienen totuttelun ja läiskimisen jälkeen pieni tajusi alkaa potkia ihan hulluna ja "ui" käsieni varassa ympäri allasta innoissaan kiljuen ja nauraen. Sitä mahtavaa ilon määrää mikä noin pienestä lähti. Ei voi muuta kun hymyillä.

 
Basic peuroja hengailee vaan autotiellä melkein
keskustassa.
Akrobaatti vauvanukke. Vietettiin torstaina
chillimpi aamu pienten kanssa ja vein heidät
vasta yhdeksän jälkeen tarhaan.
Superkokki ainesta: kuorutettua kalkkunaa,
uuni siivuperunoita ja herneitä
kera avocado-sokeriherne-jugurtti-kastikkeen.
Selviydyin ensimmäistä kertaa selättämään
granaattiomenan!


Lauantaina heräsin kymmeneltä ihanaan auringonpaisteeseen. Neljäkymmentäviisi minuuttia myöhemmin kävelin Nyköpingin juna-asemalle ja siellä treffasin ensimmäistä kertaa Nyköpingin kolmannen aupairin. Kulttuurierot on kyllä hassu juttu. Itse olin ojentamassa ihanaan suomalaiseen tapaan kättäni, mutta espanjalainen naurahtaen halusi mielummin tuoda Espanjan lämmintä luonnetta kylmälle suomalaiselle ja tervehti poskisuudelmin. Pienen hämmennyksen jälkeen hymyilin vaan takaisin ja löysimme paikat täydestä junasta.

Oli kiva mennä Tukholmaan kerrankin tolleen ajoissa päivällä. Säätila kylläkin muuttui junamatkan aikana Nyköpingin kauniista auringosta Tukholman lumimyrskyyn. Parin tunnin kahvila istuskelun jälkeen lähdimme Suomityttöjen kanssa kävelemään keskustaan ja päädyimme extempore S:T Jakobs Kyrkaan kuuntellemaan ilmaista trumpetti&urku konserttia. Me ja täysi, pääasiassa +65-vuotiaista koostuva kirkkoyleisö istuimme ja kuuntelimme musiikkia tunnin verran. Eipä kyllä tarvitse toisten mennä, mutta tulipahan käytyä.

     

Kirkkoilun jälkeen pizzalle jo kantikseksi tulleeseen ravintolaan. Masut täysinä Hemköpiin ostamaan eväitä, lataamaan metrokortteihin 24h liput ja alkoi mahtava exploring Stockholm alá Julia osa 1.


Sunnuntaina heräsimme Tuulin kanssa "pirteinä" taas kymmeneltä uuteen päivään. Ilma oli mitä mainioin ja lähdimme suuntaamaan keskustaan. Treffasimme minun pari kaveriani ja saatoimme nämä Silja Linen satamaan.


Flunssainen Julia liittyi jossain vaiheessa seuraamme. Ruuan jälkeen alkoi exploring Stockholm alá Julia osa 2. Kylmä viima vaikeutti matkaamme, mutta muutamat ihanat kuvat saatiin räpsittyä. Lopulta illemmalla vielä kahville Gamla Staniin, jonka jälkeen oli taas minun aikani lähteä kotia kohti.

Skinnarviksparken, suosittelen!
Koska oon hienosti saanut joulun jälkeen säbän ja koulun merkeissä itsestäni kaivettua taas jonkin moisen sosiaalisen puolen, sovin treffit täksi päiväksi espanjalaisen ja saksalaisen aupairin kanssa. Saksalaisen kanssa siis silloin joskus 4kk sitten näimme pari kertaa, mutta sitten sekin vain jotenkin jäi. Oli kiva pari tuntinen ja keskustelun aiheina lähinnä maidemme väliset erot ja elämä Ruotsissa. Voi noita nähdä useemminkin!


Donna poissa pari yötä taas kerran ja pyörittelen taloutta aika lailla itsekseni, isukki nimittäin tekee pitkää päivää töissä. Huomenna minun pitäisi päästä kahdeksaksi kouluun ja sitä ennen pitäisi saada koko porukka päikkäriin. Saa nähdä miten saadaan aamu Carin kanssa hoidettua.

Kivaa viikkoa :)

<3S

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti