torstai 5. maaliskuuta 2015

elämänkriisi

Lähettäjä: Susanna 
Lähetetty: 03 March 2015 15:15
Vastaanottaja: X
Aihe: elämänkriisi
Hei X,
Nyt on elämänkriisi. EBS (=european bartender school) soitteli tossa ja nyt puuttuu sitten enää päätös mihin aikaan vuodesta sitä haluaisi lähteä (jos lähtee).
Vaihtoehdot:
1. Tulen Suomeen kesäkuussa ja jymähdän sinne (ei suositeltava).
2. Tulen Suomeen kesäkuussa, teen töitä kesän esim. elokuulle ja tulen takaisin Ruotsiin (mahdollisesti sama perhe). Jouluna kotiin ja keväällä 2016 sitten mahdollisesti EBS Sydney tai EBS Phuket + jään sille tielle. edit. tää vaihtoehto on poissuljettu aupairhommien suhteen myöhemmin ti 3.5.
3. Tulen Suomeen kesäkuussa, teen töitä yhden kuukauden Suomessa ja lähden heinäkuussa EBS Kos + jään sille tielle.
4. Tulen Suomeen kesäkuussa ja lähden saman tien (ma 8.6.) EBS Kos + jään sille tielle.
5. Tulen Suomeen kesäkuussa, teen töitä x määrän (lokakuuhun-tammikuuhun) ja lähden EBS Sydney tai EBS Phuket.

Tai sitten teen jotain ihan muuta, joka on siis ihan täydessä pimennossa vielä. Ehkä opiskelua, ehkä porojen paimentamista Rovaniemellä. Tämä vaihtoehto on ehkä yhteiskunnan yleiseen muottiin tunkemisen mieleen, mutta itse en en pidä kyseisestä liiemmin.
Kiitos mahdollisista kommenteista tulevaisuuttani koskien.
Mukavaa päivän jatkoa, X.
Yst. terv.
Susanna



Lähettäjä: X
Lähetetty: 03 March 2015 15:27
Vastaanottaja: Susanna
Aihe: VS: elämänkriisi

Hei

1. onko EBS:stä enemmän haittaa vai hyötyä tulevaisuudessa
2. jos hyötyä, niin sitten valitset mihin kurssille mieluiten haluat ja sen mukaan ajankohdan milloin menet
3. ei pakko jäädä EBS-tielle vaikka menisitkin kurssille
4. jos tarviit rahaa, niin eka sitten töitä
5. miksi menisit takas au-pairiksi, löytyy kai sitä muutakin työtä Ruotsistakin
6. sä teet niinku itse haluat, et siten kun joku muu haluaa!
 Nuorena pitää tehdä kaikkea mitä vanhempana ei enää ehkä pysty! Ei stressiä!
 UGH, olen puhunut! :D

YT.
X
Lähettäjä: Susanna
Lähetetty: 03 March 2015 16:01
Vastaanottaja: X
Aihe: RE: VS: elämänkriisi
Olen (edelleen) huono tekemää päätöksiä.
1. Hyötyä jos haluu matkustella, ku ton kautta saa tunnukset sellaselle sivustolle mis etitään baarimikkoi ympäri maailmaa. Mun kaks kaverii oli viime vuon EBS Kos kesäkuus ja ne on kyl nii paljo kehunu ja ne jäi sit sinne töihin loppu kesäks. Nyt ne on stadis ravintolassa töissä.
2. Haluisin ehkä Phuket mut sit siihen tulis about kolmin kertasesti lentojen hintaa mukaa... Kos on ainoo mikä toimii kesällä ja Kreikka on just jees ja sinne kyl ois kiva päästä pitkästä aikaa. Muutenkin kesä suunnitelmat ovat auki, joten toi olis varmasti hyvä vaihtoehto.
3. Tiiän ettei oo pakko jäädä mut se ois kivaa.
4. Sinne menee kyl aika hyvin rahaa jos lähen, joten periaattees ehk järkevint sinänsä olis tehä töit eka, mut pelottaa se et sit en enää uskalla taas lähtee ja sit kadun sitä myöhemmi. Toki pitää myös muistaa se saanko töitä.
5. Koska en haluis jättää tätä aupparointia "kesken" mut se piste ny tulee kuitenkin jossain vaiheessa... Jengiläistenki kaa on vihdoin alkanu sujuu ja säbä + ruotsin kurssi just jees ni emttt... edit. jep oon ilonen kun tein päätöksen etten jatka näitä hommia. Kevyt olo.
6. Joo niin teenki omat päätökset, tottakai!
Aina kaikes löytyy se mutta....
Kiitos puheesta, X.
S

Lähettäjä: X
Lähetetty: 03 March 2015 16:09
Vastaanottaja: Susanna
Aihe: VS: VS: elämänkriisi


Päätöksiä päätöksiä.... Elämä täynnä :)

Mä kannatan, että lähet tonne EBS, nyt vaan mietit mihin rahat riittää. Eiks ens kesänäkin voi mennä KOS:ille, jos tekisit ensin töitä?
Kyllä sä sinne uskallat lähtee millon vaan!!! Mut voithan lähtee heinäkuussa, eiköhän siellä järjesty hommia että rahat riittää...

No mut ei auta ku miettiä... :)
X

Tulevaisuus on sitten hassu juttu. Sen pohtimiseen vois oikeesti kuluttaa vaikka kaiken aikansa, mutta joskus pitää vaan uskaltaa tehä päätös. Maailma kutsuu mua, ei Suomi. Mun mielestä on tyhmä ajatella asioita mitä ihmisen pitää tehdä, että hän pärjää, voi olla onnellinen ja on kunnon kansalainen. Oonko mä nyt huono kansalainen, kun en hae opiskelemaan? Oonko mä huono kansalainen ja huonompi ihminen kun en halua käyttää mun ainoota mahdollisuutta olla ensisijainen opiskelupaikan saaja hakemalla jonnekin opiskelemaan, vaikken tiedä mitä haluan tehdä seuraavat 50 vuotta? En ole. Ja jos joku on eri mieltä good for him/her. Mutta mun mielestä hän voi pitää sen sitten omana tietonansa. :)

Vähän faktaa, jos joku ei siis tiennyt uudesta sääntösuomen mahtavasta uudistuksesta:

Opiskelijavalintauudistuksessa korkeakoulut voivat oman päätöksensä mukaan varata paikkoja ensimmäistä korkeakoulu paikkaansa hakeville.

Eikö olisi parempi, että hakijat, jotka eivät tule valituksi mieluisimpaan hakukohteeseensa, ottaisivat paikan edes jostain koulutuksesta, vaikka eivät aiokaan tutkintoa siinä suorittaa, ja opiskelisivat vuoden jotain muuta ja hakisivat seuraavana vuonna uudestaan? Koulutusjärjestelmän toimivuuden ja koko yhteiskunnan kannalta olisi parempi, että tutkintoon johtavan koulutuksen aloituspaikkoja ottavat vastaan sellaiset henkilöt, jotka aikovat kyseistä alaa opiskella. Yhden henkilön vastaanottama paikka on toiselta pois. 

En ole aivan varma mitä haluan opiskella. Miten minun pitäisi toimia? Voit kuitenkin hakea ja ottaa paikan vastan sinua kiinnostavalta alalta. Jos haluatkin myöhemmin vaihtaa alaa, tulet löytämään hakeutumismahdollisuuksia ja -väyliä toisille aloille. Vaikka opiskelupaikkoja varataan (tai uudistuksen toisessa vaiheessa muulla tavalla kohdennetaan) ensikertalaisille hakijoille heidän asemansa parantamiseksi, eivät mahdollisuutesi tulla valituksi toiseen tutkintokoulutukseen voi lain mukaan olla kohtuuttomasti ensikertalaisia huonommat. Mahdollisia myöhemmin käytössäsi olevia väyliä ovat myös esimerkiksi siirto-opiskelu ja maisterivaiheen opinnot, joihin haetaan kandidaatin tutkinnon perusteella. 


Hae nyt ihmeessä lukemaan jotain mukakiinnostavaa alaa, koska ei sun mahikset saada oikeesti kiinnostava opiskelupaikka ole "kohtuuttomasti ensikertalaisia huonommat"... Jepjep. Oma mielipiteeni on, että toi on huono uudistus. Ok yritetään saada porukka aikaisemmin opiskelemaan ja sitä kautta töihin, mutta onko tollanen "painostaminen" sitten myöskään hyväksi. Olen kohta 21-vuotia.Tutkimuksen mukaan (opetusministeriö) olen nyt siinä iässä, että keskiverto suomalainen aloittaa opinnot. Noi kaksi kysymystä tossa ovat ihan kun suoraan mun suusta. Opetusministeriön (+yhteiskunnan) mielestä ihmisten pitää lähteä opiskelemaan mahdollisimman nopeasti ja aikaisessa iässä. Ihmisten pitää tietää mitä he haluavat tehdä loppuelämänsä ja eläkeikä kasvaa koko ajan, joten se on aika pitkä aika mitä niitä töitä ehtii sitten tekemään. Onnea heille, jotka sen tulevaisuuden alan näkevät kirkkaana edessään, mutta itse monen ystäväni kanssa olemme tilanteessa, jossa tämä uudistus vain hidastaa opintojen alkamista. Samoin kun tieto siitä, ettei opintotukea tule enää saamaan, jos sitä alaa haluaa vaihtaa myöhemmin (HS kertoo enemmän). Siinä sitten yrittää päättää elämästään kun tietää, että pitäisi lyödä lukkoon niin monen vuoden onnellisuus. Tai no ei pidä, mutta helpommaksihan se tulisi, jos nyt tietäisi että unelmieni ammatti on porsaiden hoitaja. Mutta kun ei niin ei.

Tämä on syy, miksi kävin sähköposti keskustelun henkilön X kanssa. Tämä on syy miksi en nyt hae opiskelemaan vaan elämänkriisi jyllää takaraivossa aina kun edes hetkeksi pysähtyy. Tämä on syy.

Koh Phangan, Thaimaa kevät 2014
<3S

2 kommenttia:

  1. Moikka! Hei olisin itse halukas lähtemään Ruotsiin Au Pairiksi n. vuodeksi nyt kun keväällä valmistun. Tota AuPairWorldia oon kattellut, mutta mulla heräs sieltä muutama kysymys ja olisin kiitollinen jos osaisit vastata! (: Sivuilla lukee siis näin:

    Before entering Sweden
    Step-by-step guide for all au pairs to complete before entering Sweden:

    Obtain a health certificate issued no more than 3 months before your departure

    Enrol in a language course, which should fit around your au pairing schedule. Au pairs from some countries need a certificate of enrolment in order to apply for a residence permit

    For EU/EFTA citizens and citizens of Nordic countries, completing the above steps is all you need to do to be able to enter Sweden as an au pair.

    1. Miten ton terveystodistuksen kanssa tai lähinnä, että kuka sitä siellä kyselee? Oliko sulla sellainen ja millä kielellä sen hankit (jos hankit)?
    2. Ei kai sille kielikurssille oikeasti tarvitse ilmottautua ennen alkavaa vuottaan, vai voiko kursseille ilmoittautua vasta kun on päässyt muuttamaan aloilleen?

    Kiitos sulle paljon jo etukäteen! Tosissaan muutaman päivän sisään luin kaikki postauksesi läpi, tykkäsin kovasti! (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Kiva kuulla, että tykkäsit :) Laita ihmeessä sähköpostia susannapitk@gmail.com, jos jotain muista kyssäreitä tulee!

      1.En oo ees kuullu mistään terveystodistuksesta :D Eli turha miettii sellasia!
      2.Ei tarvi! Toki jos on innokas niin voi niitä kursseja jo etukäteen vähän katella, mutta esim. Nyköpingissä tarvii ruotsin henkilönumeron ja sitten voi vasta kurssille päästä. Itehän alotin mun kurssin vasta tammikuussa eli 5kk Ruotsissa asumisen jälkeen :)

      Must tärkeintä on valita kaupunki ja perhe tarkkaan ja puhua entisen/entisten aupairien kanssa! Kivaa siitä tulee! :)

      Poista