lauantai 22. marraskuuta 2014

Välkomna till Öster Malma julmarknad

Tjänare!

Pitkästä aikaa koko viikonloppu kotona. Eilen illalla linnottauduin takkatulen eteen ja katsoin Katsomoa. Miksi kukaan ei oo kertonut, että toi Posse on oikeesti hyvä ohjelma!! :D Valvoin vahingossa myöhään, joten tänään en päässytkään ylös kymmeneltä vaikka se oli suunnitelmana. Willillä oli koulua ja olisi ollut avoimet ovet, mutta Donna ja pienet menivät sitten ilman minua. Isukki metsästämässä (ja sai jonkun pikku peuran taas). 


Will jatkoi koulussa ja Donna ja pienet tulivat hakemaan minut 11:15 ja lähdimme kohti Öster Malmaa. Sinne ajaa tästä joku 20minuuttia. Siellä söimme buffet- lounaan ja pyörähdimme tämän alueen isoimmilla julmarknadeilla eli joulumarkkinoilla. Tollaset markkinat on täällä Ruotsissa ilmeisesti tosi iso joka vuotinen perinne.


Julmust on Ruotsalainen joulu juoma. Maistui vähän
kuin tosi laimeelta kokikselta, mutta oli kyllä ihan hyvää.


Ihmisiä oli tosi paljon joka paikassa. Siellä oli myös alpakoita, jotka innostuivat jokaisesta koirasta joka käveli ohi. Muuten ne halusivat vaan nököttää kopissa.


Herkkähermoiset ÄLKÄÄ taas katsoko seuraavia kuvia. Kyseessähän oli siis metsästäjien julmarknad eli myynnissä kuolleita elukoita ja lintuja. Siellä ne ihmiset vaan kävelivät ympäriinsä ja roikottivat kolmen sorsan/fasaanin nippua mukanaan ihan kuin jotain porkkananippua olisivat kantaneet... Tuli vähän jotenkin ahdistava olo aina välillä.


Maistelimme kojuista erilaisia hilloja, keksejä, pähkinöitä, makkaroita ja karkkeja sekä ihastelimme käsintehtyjä villasukkia ja lapasia. Mukava tunnelma!

Viikinkien kivi. En jaksanut tutustua enempää, mutta
siis toi alue on ollut jotan Viikinkien aluetta
sillon joskus suunnilleen tuhat vuotta sitten.
Koska täällä on joku ihme kyläily kulttuuri niin tänään meille tulee kaksi ruotsin suomalaista pariskuntaa kylään. Miehet ovat ruotsalaisia ja jotain Carin metsästys kamuja ja naisilla (siskokset) on ilmeisesti suomalaiset vanhemmat. Donna ei oikein osannut selittää ja ei osannut sanoa puhuvatko he suomea vai eivät, mutta muutaman tunnin päästä se selviää.

Jouluinen kameli toivottaa mukavaa lauantain jatkoa ja sunnuntaita!


<3S

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti