lauantai 25. lokakuuta 2014

Lördag

Au pair elämän niitä hyviä hetkiä on koettu tänään paljon! Pitkästä aikaa oon kotona viikonlopun ja päätettiin Donnan kanssa, että tänään tehdään jotain kivaa. Sain nukkua pitkään ja raahauduin ylös puoli11 aikoihin. Ulkona satoi kaatamalla, joten ulko-tekeminen skipattiin suosiolla ja tähän kuului alustavista suunnitelmista poiketen mökkeily. Vanhin poika ja isi olivat kuitenkin reippaita ja lähtivät jo aikaisin aamulla hommiin mökille ja tämähän tarkoitti, että yksi lapsi vähemmän kotona. Pakko myöntää, että tää työ ois kyl niin paljo helpompaa vaan kahden lapsen kanssa. :D

Donnalla on jo pitkään ollut projektina saada lasten huoneet kuntoon, joten ehdotin, että miten olisi tänään Ikeaan ja shoppaltaisiin nyt, kun hänellä on minut apuna. Hänen mielestään tämä oli loistava idea.

Kahdentoista aikoihin lähdimme autoilemaan kohti Linköpingiä, joka siis sijaitsee Nyköpingistä aika tasan 100km etelään. Siellä on yli kolmin kertainen määrä asukkaita verrattuna meihin. Haha nyt alan kyllä oikeesti tajuta, että elän semi pikkuisessa paikassa. :D Perillä ensiksi suuntana oli Gamla Linköping ja kävimme siellä nautiskelemassa kahvit ja vohvelit söpössä paikassa (jota muuten suosittelen jos Linköpingiin eksyy)! Fikan (=ruotsalainen sana kahvittelulle) jälkeen menimme Biltemaan ja lopulta Ikea Linköpingiin. Shoppailimme poikien huoneeseen kaksi laatikostoa, kävimme syömässä lihapullat ja lopulta, kun kauppa oli ollut jo 20minuuttia kiinni, pääsimme ulos. Isi on yön yli mökillä, joten minä ja Donna saatiin leikkiä muuttomiehiä ja kannoimme painavat laatikot sisään. Onneksi täällä ei noita rappusia ole (huomaa sarkasmi.) Kohta alkaa kokoaminen viinilasilliset seurana eli just sellasta kivaa puuhaa mistä tykkään. Ja muutenkin tulee hyvä fiilis, kun Donna arvostaa mun mielipidettä ja apua asioissa. 

Linköping
Tää on se paikka siellä Gamla Linköpingissä!
Våffelstuga
Se ois varmaan menny tosta lasista läpi noitten
leluautojen,-mopojen,-lentsikoitte yms. luokse, jos
oisin jättäny sen tohon yksin :D
Elsi on kyllä osannut tapansa mukaan kitistä kaikesta ja hänen lempisanansa on taas ollut "ei". Ja nyt kun aloitin kertomaan Elsistä niin ehkä laitan vielä muutaman sanan eilisestä. Eli Busizsen (=sisäleikkipuisto) jälkeen söimme kotona ja laitoin vaavin päikkäreille. Elsi oli ruuan jälkeen todella ihana minulle ja sanoi jopa, että nyt hän pitää minusta. Puoli neljältä lähdimme hakemaan isoveljen kotiin. Tyttö oli tässä muutamassa tunnissa vaihtanut mielipiteensä minusta ja ei suostunut millään laittamaan takkia päälleen. Niinpä hän sitten lähti pelkässä T-paidassa ulos. Kysyin häneltä vielä autossa, että haluaako hän takin, jonka kivana hänelle otin mukaan, mutta vastaus oli normaali "nej". 

Eilen Busizessa: "Me ollaan sun kissoja!"
Päikkärillä annoin kakaran sitten lähteä ilman takkia autosta, vaikka tuulikin todella kovaa ja oli kylmä. Ei kenelläkään voi olla hermoja tapella jonkun kanssa pelkästä takin päälle laittamisesta, vai onko....? Olin nimittäin selittänyt tytölle monen monta kertaa miksi olisi hyvä pitää takkia ja, että ajattelen vain hänen parastaan. 

Päikkärillä olleet vanhemmat katsoivat minua kuin tyhmää ja samoin teki kaksi mummelia, joihin törmäsimme lähtiessämme. He katsoivat minua niiiiin tuomitsevasti ja näyttivät siltä kuin kohta nappaisivat tytön mukaansa, sillä olen huono kasvattaja. Hymyilin siinä sitten vaan iloisesti heille. Eipä pitäisi olla heidän ongelmansa ja, jos he tietäisivät koko tarinan, ei noita tuomitsevia katseita luultavasti olisi edes tullut. 

Otin tytön T-paita-sekoilusta kuvan ja näytin sen illalla vanhemmille. Kerroin myös, että tulen ottamaan kuvia ja videoita tästä lähtien aina, kun tyttö (tai pojat) oikuttelee. Helpotan näin itseni sekä lapsien tulevaa elämää. Kyllä he joskus vielä kiittävät minua, kun laitan heille jonkinlaiset rajat. Vanhemmatkin olivat kiitollisia, että otin ongelman esille ja keskustelivat tytön kanssa.

Normi päivä. Ulkona n.5astetta ja tuulee.

Mutta en anna tytön oikkujen pilata mun hyvää päivää! :)

"Älä taputa kukkoa"
Ikean Halloween-bakelse
 Ihanaa synttäriä mun muruille Suomeen ja pitäkää hauskaa! :)


<3S

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti